CV

Het koor Collegium de Dunis werd opgericht in oktober 1995 en staat van in het begin onder de artistieke leiding van dirigent Ignace Thevelein. Sedert zijn oprichting stelde het koor aan zijn publiek een breed spectrum van concert-programma’s voor. Naast meerdere cantates en de motetten van J.S. Bach werden ook diens Weihnachtsoratorium, Johannespassie, Markuspassie en Mattheuspassie uitgevoerd, evenals Messiah van G.F. Hšndel en het Gloria van A. Vivaldi.

DSC 1847

Het Collegium de Dunis heeft een sterke reputatie uitgebouwd op het gebied van a capella muziek en dit in een gevarieerd repertoire van muziek uit de renaissance tot heden.

Het koor brengt geregeld thematische polyfonie-concerten, waarbij de tekst van de werken als leidraad doorheen het concert loopt.

Het koor bracht reeds verschillende cd's uit, zoals "Laus Tibi", met polyfonie uit de renaissance en "Puer Natus est" met polyfonie voor de kersttijd.

In 2006, 2010 was Collegium de Dunis finalist van het Provinciaal Koorfestival in West-Vlaanderen.

In 2007 maakte het koor een concerttournee door de Bourgogne en trad er op in verschillende festivals. Het koor concerteerde in verschillende steden in TsjechiŽ in de zomer van 2010. In 2013 maakte het concert een concertreis in Bulgarije, met concerten in Sofia, Plovdiv en Pleven.

foto Kate Neels

AACollegium de Dunis
adres: ’t Koorhuis, Boeveriestraat 41, 8000 Brugge † † † †www.koorhuis.be † † † † † contact: info@collegiumdedunis.be